dinsdag 31 oktober 2023

Een nieuwe fase

We zijn flink aan het ruimen in huis. Met name op de zolder. Vanmiddag heb ik een auto vol dozen en tassen met speelgoed, boekjes, puzzels enz. geladen. Die heb ik bij een kringloopwinkel afgeleverd. Ze waren voor de koters, maar die zien we tegenwoordig erg weinig. Ze gaan naar de basisschool en de anderen zijn inmiddels tieners en hebben andere dingen te doen. Ze zitten allemaal in een andere fase en zodoende ook wij.
Sommigen hier hadden na het horen van het treurig nieuws wel afscheid van Fenna willen nemen. Maar ja, wie Fenna echt leuk of lief vond, was toch wat vaker langs gekomen voor haar. Dan had men ook eerder kennis kunnen nemen van haar ziekte en het verloop ervan. Op zo'n dag van afscheid hebben wij het al zelf zwaar genoeg. 
Het is wat dat betreft nog vaak hetzelfde patroon : bij geboorte, sommige verjaardagen, het huwelijk en het afscheid komen ze plots tevoorschijn. Mensen die je nauwelijks ziet. Dat kan je beter tijdens het leven geregeld doen. Daar heeft niet alleen een mens maar ook huisdier als Fenna meer aan.
Natuurlijk ben ik vandaag weer begonnen met een wandeling. In een behoorlijk tempo. 's Middags ook weer. Ik loop liever te hijgen, dan dat ik moe word in mijn benen van een lager tempo. De bedoeling is om de wandeling volgende week wat uit te breiden. Ze hebben hier ook een wandelclubje in de wijk. Die is op de vrijdagochtend. Onderweg wat gesprekjesvoeren met elkaar lijkt me ook leuk. Het tempo zal wel wat lager liggen, maar dat is op zich geen probleem.