dinsdag 20 december 2022

Weer een tas vol

Zoals voorgenomen heb ik weer een rondje gelopen om wat zwerfvuil op te ruimen. Nee, ik heb de basisschool Zuiderlicht niet gedaan. Dat mogen de kindertjes zelf doen, al betwijfel ik dat. Ooit heb ik scholen aangeschreven om hen aan te moedigen het schoolplein en de omgeving van zwerfvuil te ontdoen. Onder die scholen zelfs een die les gaf op het gebied van groen. De laatste was ook de enige die positief reageerde en beloofde op de laatste schooldag van de vakanties de leerlingen het zwerfvuil te laten opruimen. Geen van de basisscholen gaf gehoor aan mijn oproepje. Maar ze gingen wel naar Noord Holland om een afvalverwerkingsbedrijf te gaan bezoeken. Vanwege een project op het gebied van ons milieu.
Dit keer verzamelde ik een grote tas van een super die op de kleintjes let vol met afval. Veel lege blikjes en dito sigarettendoosjes. Een auto was afgelopen week afgeplakt met kranten. Tegen bevroren ruiten. Een keer raden waar die kranten na de vorst lagen. Misschien is dat in Polen heel gewoon, hoor. Moeten we ons aanpassen aan al die andere culturen? Nee toch zeker? Ze werken wel veel hoor, maar er ligt relatief veel zwerfvuil bij hun auto's en huizen. Jammer.
Ik heb de tas leeg gekieperd in de container. Aan afvalscheiding doe ik dan niet. Dat kunnen ze op de centrale veel beter dan ik.