vrijdag 16 december 2022

Advocatuur in verval

 Al langer verbaas ik me om advocaten met hun domme uitspraken ter verdediging van hun cliënten. Zoals ik al vaker zeg, vind ik ook advocaten onbetrouwbaar. Al was het maar omdat ze criminelen vrij willen spreken, terwijl ze in mijn beleving enkel de rechtsgang moeten bewaken. In plaats daarvan komen ze met domme uitspraken. Zo las ik vandaag over een automobilist die 155 km / uur reed waar 50 km/uur toegestaan is. De automobilist reed zodoende 4 mensen dood. Zijn advocaat stelde, dat de automobilist voorrang had en dat de hoge snelheid slechts van kleine invloed was. Wat een eikel is die advocaat zeg! Verplaats je eens in de huid van de slachtoffers. Die rekenen niet op zo'n enorm groot verschil in snelheid. Vaak is die nauwelijks goed in te schatten als zo'n voertuig op je afkomt.
Een soortgelijke situatie deed zich ooit in Lelystad Haven voor. Toen was het een motorrijder die met bijna 200km/uur zich in de flank van een overstekende auto boorde. De bestuurder van de auto had nooit verwacht, dat de motorrijder van links binnen een paar seconden ter plekke zou zijn. De motorrijder had weliswaar voorrang, maar zijn snelheid was primair de oorzaak van het ongeval. Zo kan je nooit tijdig anticiperen. Een dag eerder hadden wij hem daarvoor nog gewaarschuwd.
In het geval van de vier doden was de dader al eens eerder de rijbevoegdheid ontzegd wegens wangedrag in het verkeer. Ik hoop dat deze aso-automobilist, Omar E., zeer zwaar gestraft zal worden.