donderdag 15 december 2022

Net Bromsnor

 De sancties van de EU tegen Rusland doen me vaak denken aan het optreden van Bromsnor tegen Swiebertje. Met opgeheven vingertje roepen : "Niet meer doen hoor!" Erg lachwekkend ware het niet dat het vingertje ons in een crisis gestort heeft. Met gevolg dat Rutte c.s. nu op zoek gaat naar miljarden om onze energiekosten wat te drukken. Miljarden die voor buitenstaanders (Oekraïne en vluchtelingen) zo tevoorschijn getoverd worden, maar voor het eigen volk onvindbaar lijken.
Over lijken gesproken, volgens de westerse media heeft het Oekraïens leger dat van Rusland al een aantal keren verslagen. Wie goed oplet heeft gemerkt, dat de 'opmars' van het Oekraïens leger maar van zeer korte duur is geweest. De Russen zijn sinds de Speciale Operatie en het erkennen van de onafhankelijkheid van delen van het oosten van Oekraïne in hun ogen en die van hun medestanders 'officieel' betrokken bij de strijd in het oosten van Oekraïne, dat sinds 2014 aansluiting bij Rusland wil. Rutte was juichend over de akkoorden van Minsk, maar toen Oekraïne die niet nakwam hield ie zijn grote mond.
Er wordt steeds meer bekend over de betrokkenheid van Hunter Biden (= zoon van) bij de militair biologische projecten in Oekraïne. Er zijn niet alleen biologen, maar ook commerciële bedrijven en natuurlijk het Pentagon bij deze projecten betrokken. Er zijn ook Britse militairen in Oekraïne aanwezig (geweest?). Steeds meer landen willen Oekraïne niet meer steunen.
Volgens hackers heeft het Oekraïens leger zo'n 36.000 man verloren in de strijd. De informatie is gestolen uit militaire gegevens van de generale staf van het Oekraïens leger. Verbazingwekkend. Het verbaast mij ook, dat een militair hoofdkwartier (van de Wagner groep) in oorlogssituatie niet dynamisch is wat locatie betreft. Om die reden kon het hoofdkwartier aangevallen worden. In veel gevallen wordt gebruikt gemaakt van informatie die per sms verstuurd wordt door burgers naar militairen van beide partijen. Zo worden troepenbewegingen doorgegeven al dan niet met beelden erbij. Als troef heeft Rusland nog een aanval op satellieten boven het oorlogsgebied in handen.
Turkije wil met Russisch gas en olie de EU aan zich gaan binden. Er zijn onderhandelingen tussen beide landen gaande. Worden de rollen straks omgedraaid? Wordt de EU wat energievoorziening betreft afhankelijk van Turkije?