vrijdag 30 december 2022

Speelgazons verpest

Hier vlakbij is een groot gazon. Het ligt tussen de huizen in. Ik verwees kinderen uit de buurt naar dat mooi veld, om daar te gaan voetballen en andere spelletjes te doen. Om schade en/of ruzies te voorkomen. Op het pleintje komt het helaas voor, dat zo'n bal of balletje geregeld in de tuintjes belandt en daar bloemen / planten beschadigt. Sommige jochies trappen nogal onbesuisd tegen een bal.
Met het coronavirus verschenen ook corona-hondjes. Hun eigenaren vinden zo'n gazon een mooie plek om hun hondje te laten poepen. Natuurlijk ruimen ze de poep niet op. Met gevolg, dat het spelen op dat veld niet meer mogelijk is. Een gelukkige bijkomstigheid is wel, dat de jongens inmiddels groter geworden zijn. Ze spelen nu op een soort Cruyff-court wat verderop. De kleintjes moeten maar elders hun heil zoeken.
Een soortgelijk verhaal betreft een eens mooi gazon waar wij Fenna vaak lieten rennen. Het ligt naast de Wiekslag, tegenover het Dorpsbos. Je zou zeggen : loop het bos in met je hond(en). Dat is een kwestie van de straat oversteken. Het bos is een losloopgebied, waar je de hondenpoep niet hoeft op te ruimen. Tenzij de hond het op de wandelpaden doet hè? Maar dat bos is dan net een paar stappen te veel voor bepaalde hondeneigenaren. Ze laten hun hond(en) liever op dat gazon uit en ruimen niets op. Dus dat speelveld is helaas ook al verpest door aso-hondeneigenaren.