donderdag 22 december 2022

Goedgelovig

Volgens het nieuws zijn Nederlanders minder gaan geloven. Dat is zo. Maar aan de andere kant is er wel een ander soort geloof verschenen. De meesten zijn aanhangers geworden van de goedgelovigheid. Ze geloven alles wat hen voorgehouden wordt, behalve dan de enige, echte Waarheid.
Het nieuws concentreert zich in de kwestie rond de mondkapjesdeal met name op Sywert van Lienden. De rol van Hugo de Jonge probeert men nog steeds onderbelicht te houden. Terwijl het juist De Jonge was, die Van Lienden stimuleerde de deal te maken. De Jonge heeft eerst stellig beweerd geen bemoeienis met de deal gehad te hebben. Totdat de feiten boven water kwamen. Toen bleek dat De Jonge net als Rutte een ordinaire leugenaar is. En een dief van ons belastinggeld. De Jonge moet ook nog steeds de verdwenen miljarden uitleggen. Maar zijn ministerie (VWS) wil geen medewerking verlenen. Zelf houdt de regering De Jonge uit de wind. En dan zijn er nog de kompanen van De Jonge, die hem vrij willen pleiten met allerlei rotsmoezen. Misschien is het beter de kwestie aan een niet D66 rechter voor te leggen.
En dan is er de komediant Zelenksy met zijn toespraakje voor de Senaat in Amerika. Zo te horen hebben de Democraten de tekst gemaakt. Zelensky beweerde dat het goed gaat met zijn land. Hij zei ook als zou Rusland 'ook andere landen willen veroveren'. Terwijl de mensen met enig verstand weten, dat Rusland enkel een Navo vrije zone wil (en beloofd was) en dat Oekraïne zich aan de afspraken van Minsk houdt. Na 8 jaar beschieten en bombarderen van de oostelijke provincies (die samen met de Krim via een officieel referendum hadden aangegeven bij Rusland te willen horen) was Rusland dat gedoe ook zat.