maandag 19 december 2022

Somber

Argentinië heeft z'n tweede bloederige wereldbeker veroverd. De eerste was in 1978, toen het de finale van Oranje won. Gelukkig maar, want ook met dat toernooi was ik het oneens. Ook tijdens die WK werden Argentijnen vermoord. De vliegtuigen vol politieke gevangenen vlogen over de stadions naar de zee, waar de tegenstanders van het bewind eruit gegooid werden. Alle politici deden mee, behalve de vader van Maxima (beweert men). Gisteren heeft Argentinië dus een tweede exemplaar aan de verzameling toegevoegd.
Ik verwachtte vanmorgen gladheid en had daarom voor de wandeling met Fenna van die antislip dingen om mijn schoenen gedaan. Een maal buiten bleken ze niet nodig. Ik had beter een regenjas aan kunnen doen, want het regende harder dan vanuit de huiskamer te zien was. Daar leek het op een heel licht buitje.
Het verkeer gaf een vrij normaal beeld voor de maandagochtend. Zowel voor wat betreft de hoeveelheid als de rijstijl.
Ergens las ik dat de overheid van mij alles op het gebied van CO2 uitstoot wil registreren en belasten. Dus wanneer ik tank, bepaalde producten koop of als ik reis enz. Velen vragen zich af : hoe wil men dat nou doen? Heel simpel, via de mobiele telefoon (externe chip / enkelband) en natuurlijk een betaalsysteem waar de overheid zichzelf toestemming heeft gegeven om op mijn bankrekening mee te koekeloeren. Jammer, dat de slapende meerderheid nog steeds niet de moeite neemt om wat na te denken. De overheden hebben de duistere kanten van de mobiele telefoon ontdekt. De echte grote vervuilers heeft de overheid nog niet ontdekt. Geld maakt politici en ambtenaren blind.
Meneer Zelensky begint nu pas over vrede te praten. Hij wilde er het WK voor misbruiken. Dit keer ging de FIFA niet akkoord met politiek in de sport. Zelensky is aan het verliezen en wil daarom nu pas over vrede praten. Als hij zich aan de akkoorden van Minsk gehouden had, was Oekraïne dit alles niet overkomen. Z had naar zijn eigen volk moeten luisteren en niet naar Amerika. Zijn politiek heeft duizenden landgenoten het leven gekost. Voor het tribunaal met die komediant!
Vandaag biedt deze regering (niet namens mij) wereldwijd excuses aan voor de slavernij. Ze zijn gek geworden. Sigrid Kaag is in Suriname. Dit keer heeft ze zich niet aangepast, dus is ze niet zwart of bruin geschminkt.