woensdag 21 december 2022

Polen mobiliseert

Poolse burgers hebben gedemonstreerd tegen het stiekem mobiliseren van het leger. Het gaat om zo'n 200.000 militairen die opgeroepen zijn. De demonstrerende Polen verdenken hun regering ervan, dat het land Oekraïne militair wil gaan steunen. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Analisten denken dat Polen hun kans zien om aan Oekraïne verloren grondgebied in het oosten te heroveren.
Gevangen genomen officieren van de 80ste Lucht mobiele brigade van Oekraïne hebben bekend Russische krijgsgevangenen te hebben geëxecuteerd. De brigade leed een zware nederlaag.
Er dreigt een nieuwe forse prijsstijging voor de EU. In Tsjoevasjië is een gaspijpleiding ontploft.
China heeft Duitsland aangeboden het tekort aan energie te willen aanvullen. Duitse politici maken zich zorgen omdat de VS enkel aan zijn eigen belangen denkt en niet aan die van Duitsland in relatie tot Rusland. De Duitsers hebben vrij lang een goede relatie met de Russische Federatie gekend.
Mij werd gevraagd wat ik van de excuses voor slavernij vind. Grote onzin! Trouwens, excuses hebben alleen zin als herhaling wordt voorkomen. Maar de mentaliteit van het toenmalige Holland waart nog steeds in het Nederland van nu rond. Ik doel op de VOC mentaliteit inclusief slavernij. Vraag het onze arbeidsmigranten. Zonder mentaliteitsverandering hebben excuses geen enkele zin. Ergo : excuses zijn slechts praatjes, die vullen nog steeds geen gaatjes.