maandag 19 december 2022

O jee, die telefoon!

Zoals je weet heb ik dat onding heel lang van me weg gehouden. Ook toen ik nog werkte en mijn werkgever er mij een gratis gaf. Gratis voor mij en voor hem voor niks. Want ik zette dat ding tijdens lunchpauzes en na werktijd gewoon uit. Haha! Daar was ie niet blij mee. Vooral niet toen ik de functie van Peoplemanger had. Ik moest voor mijn medewerkers dag en nacht bereikbaar zijn, vond men. Ik had een andere mening : mijn werktijd van 40 uur per week op grond van mijn arbeidsovereenkomst en het gescheiden houden van zakelijk en privé (tijd).
Eerder weigerde ik een pc van de zaak te accepteren. We hebben heel lang geen pc in huis gehad, ondanks dat ik hem gratis kon krijgen en gebruiken. Ook dat was vanwege de houding van mijn werkgevers. Wie zo'n ding had, kon in z'n eigen tijd opleidingen doen. Dat kostte de werkgever dan niets en mij mijn privé tijd.
Nu word ik gedwongen een telefoon te gaan gebruiken. Wederom met bepaalde verplichtingen / bijverschijnselen, die ik liever mijd.
Ik ga maar eerst een eisen en wensen lijstje maken op basis waarvan ik dat ding denk nodig te hebben. Daarna laat ik een van de kids het apparaat gebruik klaarmaken. Het is een gebruikt exemplaar, dus alle zooi (games enz.), moet eraf. Aan mijn lijf geen polonaise.