woensdag 21 december 2022

Typisch Feenstra

Was ik begin van de week nog positief over de vrouwelijke cv monteur, 's avonds raakten we in mineur. 's Middags, kort na de periodieke onderhoudsbeurt, heb ik op zolder nog de stofzuiger gehanteerd. Ook het vloertje onder de cv ketel heb ik toen gedaan. Er was mij niets opgevallen.
Toen Sonja later op zolder was, zag ze een zwarte doos (goed bedoeld woke dames!) onder de cv ketel bungelen! Hè?!! Nader onderzoek wees uit, dat het een unit van de cv ketel is. Die was weliswaar gedemonteerd, maar met stukje alu tape weer tegen de onderkant geplakt! Sodeju, wat is dit??
Toen Sonja de kabel van een verlengsnoer wat ordende, viel achter de cv leidingen een wit stukje kunststof met schroefje vandaan. Blijkbaar is dat tijdens het onderhoud achter de buizen gevallen en daar blijven steken. Omdat het steuntje van cruciaal belang is voor de montage van de zwarte unit, heeft de monteur maar wat stukje tape gebruikt. Waarom heeft ze mij dat niet gezegd? Steuntje weg, oké. Maar dan komt er toch een nieuw steuntje of zo? Dus een herhaalbezoek? Nee, ze liet de boel de boel en is met enkel een groet en een wens (fijne dagen!) vertrokken.
De bungelende unit is nu op een doos geplaatst samen met het gevonden steuntje.
In de afgelopen 8 jaar hebben we slechts één keer een goede monteur op bezoek gehad. Hij had net als ik een donkere huidskleur en deed zijn werk professioneel (net als ik). Hij zal vast niet meer bij Feenstra werken. Voor de rest waren ze nogal slordig en onervaren. Zelf ben ik een paar keer als toeschouwer met onze zoon op stap geweest om cv ketels te onderhouden. Dus weet ik zo'n beetje wat er moet gebeuren. Maar ik blijf met mijn tengels van die cv ketel af. Misschien was de Feenstra vrouw daarom zo lang bezig. Ze zocht waarschijnlijk het steuntje en prutste een oplossing in elkaar met stukjes tape.
We laten Feenstra maar weer eens terugkomen. We zitten aan dat prutsbedrijf vast, omdat het een huurwoning betreft. De buizen van de cv ketel blokkeren een wandcontactdoos, de installed base (registratie van geïnstalleerde apparatuur inclusief locatie gegevens) bleek niet up to date en dan zijn er nog prutsers. Slecht hoor. Feenstra, zo schrijf je zo'n naam toch niet?