dinsdag 20 december 2022

Alles met mate

en gezond verstand. Ons land is nog geen 42.000 km2 groot. Europa beslaat ongeveer 10 miljoen km2. Ons landje gaat het klimaat aanpakken. Hoe? Door boeren weg te jagen! 😂 De echte grote vervuilers mogen hun gang blijven gaan. Wij, burgers niet.
De EU landen zijn samen goed voor net 4 miljoen km2. Nog niet de helft van Europa. Veel EU landen hollen niet zo achter het klimaat aan zoals Nederland. Als ik op het gebied van oppervlakte ons landje uitzet tegen die de wereld, dan komen we krap aan de 1% ! De politiek doet me denken aan de muis en de olifant die over een houten brug lopen. De muis roept trots : "Wat stampen we lekker hè?"
De drogreden vanwege het omhakken van bomen is : "Maar we planten nieuwe!" Men zegt er niet bij, dat zo'n nieuwe boom 20 tot  25 jaar nodig heeft om dezelfde hoeveelheid CO2 te kunnen verwerken als de gekapte soortgenoot. Om maar te zwijgen over de verdere belasting van het milieu vanwege het kappen, afvoeren en verwerken / verbranden van al dat hout.
Het is net zo met de vega's. Ze verzuimen te vertellen dat het oogsten, het transport (trein, vliegtuig en vrachtwagen) enz. ook belastend is voor het milieu. Ik zeg maar zo : "Alles met mate, dan komt en blijft het goed."