woensdag 21 december 2022

Nieuws

De Taliban gaat vrolijk (voor hen dan) verder met het terugdraaien van allerlei westerse regels. Nu mogen vrouwen niet meer naar opleidingsinstituten hoger dan de huishoudschool. Ik zie Sigrid Kaag nog zo opgewekt uit Afghanistan terugkeren, want ze had afspraken gemaakt met de Taliban. Hoe naïef kan een mens zijn. Gaat ze weer terug met een hoofddoekje om?
De EU verwijt Nederland, dat het veel te veel met miljarden strooit. Niet in eigen land voor hen die het hard nodig hebben, maar over de balk naar het buitenland en onzinnig beleid. Gevolg is dat de inflatie groeit. Dezelfde EU strooit ook met miljarden, maar dat is natuurlijk 'anders'.
Financieel deskundigen stellen, dat de opgelopen financiële schade in 2023 hersteld zal gaan worden. Met andere woorden : alles wordt nog duurder. Dus we moeten de kreet dat vanwege de salarisstijging iedereen erop vooruit gaat als nepnieuws beschouwen.  
Elon Musk treedt af als ceo van Twitter. Dat is het resultaat van een stemming. Niet dat zijn aftreden een verandering zal brengen in het beleid van Twitter, al denken sommigen van wel.
Als AOW'er hoef ik niet te rekenen op een extraatje. Dat voorstel is door de Eerste Kamer afgewezen.