vrijdag 30 december 2022

Fenna is jarig!

Vandaag is Fenna 11 jaar geworden. Jammer voor haar dat haar verjaardag in deze periode valt. Ze is namelijk erg bang voor vuurwerk. Dus rond deze tijd slaapt ze bij ons op de slaapkamer. In haar eigen hutje.
Fenna is de hond die ik niet wilde. Dat geef ik toe. Na het onverwacht overlijden van Zorro, had ik geen hondenwens meer. Zonder hond zag ik ook meer flexibiliteit in onze vrije tijd. Ondanks mijn standpunt is er toch weer een hond gekomen : Fenna. Natuurlijk heb ik mijn verantwoordelijkheid genomen. Ik laat haar dagelijks uit en verzorg haar zoals een goede eigenaar betaamt. Als het even kan gaat ze mee. Ook met vakanties is ze altijd bij ons.
Fenna is gewoon mijn maatje.
Het is wel jammer dat Fenna sinds onze komst naar Dronten in 2014 diverse keren aangevallen is door andere honden, waaronder een mastiff. Ze is de eerste hond sinds 1976(!) die zo'n last van andere honden heeft. Voor Fenna is Dronten dus kut. Er lopen hier nogal wat gemakzuchtige waaronder asociale eigenaren rond, die zich niet aan de regelgeving houden en de hond niet onder appel hebben.
Ik zal vandaag voor Fenna niets extra's doen. Da's niet goed voor haar lijn. Als trouwe en goede verzorger neem ik zelf wel een Bossche bol bij de koffie. Die heb ik dubbel en dwars verdiend. 😂