zaterdag 24 december 2022

Smerig milieu exporteren

In veel gevallen waarin onze dames en heren politici enthousiast spreken over het verbeteren van ons milieu, is het slechts een kwestie van verplaatsing. Het verplaatsen van onze milieuproblemen naar een andere locatie, vaak het buitenland.
Stel men raakt af van alle boeren. De vraag naar hun producten blijft grotendeels overeind. Dus komen die producten uit het buitenland. Daar vindt weer de belasting van het milieu plaats inclusief de vervuilende verwerking en het dito transport. Per saldo zal er eerder sprake zijn van verlies dan gewin ten aanzien van het aanpakken van het probleem dat vervuiling heet.
Een soortgelijk verhaal gaat op wat betreft de elektrische auto. De productie ervan is enorm vervuilend. Gelukkig komt men tot dat besef en samen met de tegenvallende prestaties en de verzwegen kinderarbeid stagneert de vraag. Komt bij dat de overheid, die eerste de e-car zo stimuleerde, de fiscale bijtelling flink opschroeft.
Ook voor de zonnepanelen op het dak komt de Belastingdienst even bij u langs via de OZB. Alle maatregelen (groen, duurzaam en energiezuinig) die de overheid propageert, gaat de volger ervan gewoon meer belastinggeld kosten. Dus laat je niet gek maken door l die propaganda. Doe wat naar jouw idee interessant of fijn is.