maandag 5 december 2022

Een tuinhek

Vanmorgen werd er hier thuis geknutseld. In eerste instantie door twee, later door drie dames. Ze maakten surprises voor de gasten van de wekelijkse koffietafel. Zelf was ik buiten bezig om na mijn zwerfafvalronde het pleintje weer wat van blad te ontdoen.
Rond de lunch heb ik de dames getrakteerd op tosti's. Ze waren toen nog steeds bezig. Na de lunch werd mij door een van hen gevraagd, of ik haar tuinhek kon repareren. Ze kon het sinds een paar dagen niet meer afsluiten. Ik ben eerst even gaan kijken. Het hek, een zware houten deur met metalen frame, had geen verstelbare scharnieren. Het leek alsof de paal met de slotplaat wat verzakt was. Die was overigens ook niet te stellen vanwege het vele timmer- en schroefwerk dat eraan verbonden was.
Ik ben toen even mijn gereedschap gaan halen. Ik heb de slotplaat verplaatst. Dusdanig, zodat de sluiting zowel onderaan als bovenaan ruimte heeft. Er zat ook nog een grendel op de deur. Die heb ik wat laten zakken, zodat ook hij weer in de sluiting valt.
Het klusje werd in een lichte regen afgerond. Mevrouw is blij en tevreden. Net zoals ik.