donderdag 29 juli 2021

Weer een Senseo verbouwen

Ons Senseo apparaat dat in de bus gebruikt wordt, is afgelopen winter kapot gevroren. Slimme Wimmie was vergeten dat ding uit de bus te halen. Gevolg was dat het restant water in het boilertje bevroor en de wand deed barsten. Dus hij lekte toen de dooi intrad.
Vanmorgen wist ik weer zo'n Senseo voor zeer weinig op de kop te tikken.

Het stond volgens de verkoopster al een tijdje in een keukenkast stof te vangen. Voor €15 mocht ik het meenemen. Het heeft ook een extra groot reservoir en ik kreeg er anderhalve pak met pads bij. En.... het was hier in de buurt. Het kon dus niet op.
Ik ga het apparaat weer halveren voor wat betreft het aantal watt.  Net zoals ik het bij het bevroren exemplaar had gedaan. Gelukkig heb ik nog 4 diodes; de oude en een paar reserve. Ik heb het al eens eerder gedaan, maar vanwege mijn geheugen moet ik de werkwijze wel weer even opsporen. Maar eerst ga ik het spoelen met wat antikalk en hem wat oppoetsen. Daarna ga ik het vermogen halveren en weer testen. Als dat gebeurd is, krijgt het apparaat een 2e kans inclusief de mogelijkheid wat meer van de wereld te zien dan enkel Dronten.

PS. Het aanpassen is weer gelukt. Bij dit apparaat was de achterwand geschroefd. Dus geen gemier. Hoewel, het draad (in dit geval wit met kabelschoentje) moest ik wel met dunne vinger en een tang van het verwarmingselement trekken. En na het solderen er weer op drukken. Maar het is weer allemaal gelukt en de Senseo draait nu op half vermogen.