donderdag 22 juli 2021

Veel emoties, geen daden

"We zijn aan het fietsen vandaag!" roept de tekst. De bijbehorende foto toont een moorkop (mag die benaming nog?)  met extra slagroom erop. Die tekst had natuurlijk gewoon "We zijn weer lekker aan het zondigen vandaag!" Zoals vaker. Indo's mogen dan de naam hebben vaak over eten te praten, anderen doen het erg vaak; ongezond eten. Met teksten als 'we hebben fijn gewandeld' laten foto's enkel een vette hap zien. Haha!
Er is een enorme verontwaardiging rond de moord op Peter R de Vries. Hij is de vierde bekende Nederlander die omgebracht is. Behalve hen zijn er tallozen omgebracht voor andere redenen. Zelfs voor een paar euro of een verkeerd woord. Jammer dat die verontwaardiging enkel beperkt blijft tot hoog oplopende emoties. Wat te denken van echt afstraffen?
Het is toch raar dat een crimineel wegens goed gedrag eerder vrijkomt? Goed gedrag? Wat krijgt de rest van Nederland bij al dat goede gedrag? Niets, want goed gedrag is immers gewoon of behoort gewoon te zijn. En als je dan toch eens onbewust in de fout gaat, word je flink aangepakt. Nee, men gaat goed gedrag enkel belonen als je crimineel bent. Speel het spelletje mee en je bent eerder vrij. Terwijl mensen die zich in de regel goed gedragen de kans lopen beroofd, mishandeld of gedood te worden.
Zoals zo vaak bij overheden moeten er eerst doden vallen voordat men maatregelen treft. Zoals het er nu naar uitziet, is zelfs de dood van Peter R de Vries niet voldoende om daadwerkelijk in te grijpen door wetswijzigingen aan te brengen. Zwaardere straffen en/of deporteren van criminelen naar hun eigen land. Als ik kijk naar al die moorden, dan kijk ik naar onze regering.