dinsdag 20 juli 2021

Oud nieuws

 Of beter : Wappie-nieuws. Een bekende landelijke krant kopt dat vaccinatie de verspreiding van het coronavirus niet stopt. Hè hè, weer een achterhaalde bewering van meneer De Jonge c.s. Inmiddels weten ook de niet-wappies, dat de vaccins experimenteel zijn (hebben niet alle onderzoeks-/ testfasen doorlopen), dat vaccinatie enkel jezelf beschermd en niet je oma en dat sommige bijwerkingen ernstig van aard zijn. Tot dodelijk toe. Maar dat wil men nog niet echt toegeven.
Zelf behoor ik tot de groep waarmee men over een aantal jaar de gevaccineerden mee kan vergelijken wat hun gezondheid betreft. Ik las ook dat men zich verbaast over het feit dat de Davidster gehanteerd wordt door tegenstanders van het vaccineren. Niet iedereen is in staat om conceptueel te denken. De ster stond ooit voor stigmatisering van een groep die herkend en buitengesloten moest worden. Tegenstanders van vaccinatie worden ook buitengesloten en gestigmatiseerd, met dank aan de smartphone. Dat men daar nu pas bij stilstaat vind ik typisch.
Het is doodstil geworden rond het onderzoek van de WHO naar de oorsprong van het virus. Logisch, want het laboratorium in Wuhan bleek de bron te zijn. Daar werd met financiële steun van de VS een bio-wapen ontwikkeld. Zegt men (andere deskundigen). Waarom zouden twee grootmachten op dit gebied samenwerken? Is er een algemeen belang? Zoals in de ruimtevaart met de Russen? Betreft het de bevolkingsgroei? Wie het weet mag het schrijven.