maandag 26 juli 2021

Door hitte bevangen?

Met een schuin oog volg ik de Olympische Spelen. Het is mij opgevallen, dat er nogal geblunderd wordt door de Nederlandse afvaardiging. Is men daar door de hitte bevangen? Gisteren dacht een (overigens zeer goede) wielrenster dat ze de Olympische race op de weg had gewonnen. Maar ver voor haar reed nog een Oostenrijkse amateur(!), die het goud pakte. De dames wisten niets van een ontsnapping, zeiden ze. De leider van de Oranje dameswielerploeg heeft flink zitten slapen. De wielrenster mag haar namens mij een schop onder d'r kont geven.
Op de eerste speeldag waren de hockeymannen met een man te veel tegen de sterkere Belgen aan het spelen. Nog zo'n slapende coach. Een speelster van Oranje stond ook te slapen toen ze een terugspeelbal (daar gaan we weer!) aan een Braziliaanse gaf. Een schrale troost : een verdediger van Feijenoord deed dat ook, terwijl het hier minder warm is.
Op zo'n toernooi, dat slechts een keer in de vier jaar plaatsvindt, verwacht ik zeer geconcentreerde deelnemers. Toch geen slapers?