vrijdag 23 juli 2021

Waar komt dat toch vandaan?

 Steeds vaker vraag ik me af in hoeverre er sprake is van nieuwe ziektes. Ik bedoel, als kind hoorde ik er nauwelijks over. Toen ging het meer over polio (kinderverlamming), de bof en de kinkhoest. Van kanker, adhd, autisme enz. kan ik me nauwelijks iets herinneren. Die kwamen op veel latere leeftijd bij mij binnen. Wat ik me wel herinner is dat ik merkte dat het ene kind gemakkelijk leerde en dan het andere. Maar dat zag ik thuis ook al.
Als ik hoor of lees over een ziekte als kanker, dan moet ik vaak denken aan de vele atoomproeven die Amerika, de Sovjet Unie en Frankrijk namen in de jaren 60 en 70. Het ging om duizenden(!) proeven. Toen werd al gewaarschuwd voor de (radioactieve) fall out, die o.a. kanker zou veroorzaken. Er waren in die tijd veel protesten tegen de kernproeven. Het heeft ertoe geleid, dat zelfs het schip van Greenpeace in een haven in Australië opgeblazen werd door de Franse geheime dienst.
Het zou best zo kunnen zijn, dat die enorme hoeveelheden radioactieve stof in de atmosfeer de voedingsbodem voor kanker is. Een protestsong tegen die atoomproeven en de fall out (what have they done to the rain) :