dinsdag 20 juli 2021

Op Urk

Er staan hier relatief veel inwoners van Urk op de camping. Ze laten hun kampeermiddel hier staan en komen overdag hier om te recreëren. ’s Avonds ruimen ze weer alles op en gaan dan naar huis. Op de fiets of met de auto. We hebben nieuwe buren gekregen. Ook Urkers. Ik raakte in gesprek met de buurvrouw. Ze schijnt mij te kennen vanwege mijn werkzaamheden voor de bibliotheek op Urk. Maar ja, ik heb zoveel gezichten gezien, dat de herkenning niet wederzijds is.
Ze vertelde dat ze inmiddels vijf kinderen heeft en dat haar man vaak lang van huis is. Het klinkt mij bekend in de oren. Een tijdje geleden kreeg ze te horen, dat ze opvallend veel aandacht besteed aan de jongste. Dat vond ze niet leuk, want ze had zich voorgenomen de kinderen als gelijken te
behandelen. Maar ja, je wordt ouder en sommige kinderen vragen extra aandacht.
Ze vertelde ook, dat ze het belangrijk vindt, dat hun kinderen ook meehelpen in de huishouding. Maar er blijft genoeg tijd over om te spelen. Maar niet alleen met een tablet of smartphone. Die krijgen ze in beperkte mate in handen. Al met al niet eens zo gek allemaal en zelfs herkenbaar. Met de lunch verschenen de mannen van het werk. Er werd warm gegeten. Typisch Urks. Het is inmiddels behoorlijk druk met kinderen hier. Alsof we naast een basisschooltje staan.