maandag 19 juli 2021

't Is maar blowen

Gisteren hadden we dus blowende buren. Het was een stel met kleine kinderen. Ik weet het niet hoor. Tegenwoordig vindt men roken in bijzijn van kinderen al een crime. En nu dus ook blowen.
Al te vaak hoor ik mensen die blowen zeggen, dat het niet ongezond is en ook niet verslavend. Laatst hoorde ik een blower zeggen dat ie niet zonder blowen kan. Hij rookte zo'n 10 tot 15  joints per dag. Uitgaande van de goedkope kwaliteit zou het blowen hem minstens € 35 per dag kosten. Hij had geen baan, maar werd wel vader van een eerste kind.
Algemeen is bekend dat de hersens van blowers traag werken. Vaak stappen blowers over naar zwaardere middelen, die hun geest verruimen en/of rust geven.
Wat blowers ook mogen beweren over het ongevaarlijke van blowen, vanuit andere hoeken hoor ik tegengeluiden. Veel verslaafden aan drugs als cocaïne en heroïne zijn begonnen met blowen. Dat vertellen niet alleen zij zelf, ook therapeuten van hen die willen afkicken. Vaak blijkt tijdens rechtszaken, wanneer verslaafde criminelen worden verdedigd, dat het drugsgebruik van onschuldig tot zeer zwaar is geworden. Dus ik geloof die blowers niet, wanneer ze beweren dat blowen niet gevaarlijk en/of ongezond is.