maandag 19 juli 2021

Pannenkoeken

Oma heeft voor de kleinkinderen pannenkoeken gebakken. Opa deed na de smakelijke maaltijd de vaat. Zelf heeft opa kippensoep met een broodje gegeten. In het washok was het in eerste instantie rustig. Maar toen kwam een paar jonge moeders met hun kroost aan. De bedoeling was hun kids klaar te maken voor bedtijd. Ze moesten gewassen of gedoucht worden. Opa mag dan wat doof zijn, ze produceerden voor hem toch een enorm kabaal. Ik zag en hoorde een moeder schreeuwend tot drie keer toe achter een gevlucht ventje rennen. Het kwam de doucheruimte uit en rende naar buiten. Hij wilde ook niet gewassen worden.
Als kind stond ik zelf graag onder de douche. Maar helaas werd het een keer in de week in een teil, waar mijn oudere broer al ingezeten had. Pas toen we op CuraƧao waren stond ik dagelijks onder de douche.
Omdat het opgedroogde beslag van de pannenkoekenmix nogal moeilijk te verwijderen viel, moest ik het eerst laten weken. Dus kon ik wat langer genieten van het geworstel van de moeders met hun kinderen. Ik doodde de tijd door een spoelbak naast me schoon te maken. De laatste bezoeker had macaroni gegeten en de restanten gewoon in de gootsteen gedumpt en daar achtergelaten. Ik heb het spul verwijderd en in de afvalbak (nb naast het aanrecht) gegooid. Neemt niet weg, dat we ook vandaag weer een zeer mooie dag gehad hebben.