donderdag 22 juli 2021

Foute boel

Om een of andere YouTube reden kreeg ik deze video voorgeschoteld. Omdat ie maar een korte afspeeltijd heeft, heb ik hem bekeken. Mij viel direct een paar zaken op. De chauffeur rijdt met zijn hand op de versnellingspook, iets wat sterk afgeraden wordt. De andere hand zit onderaan het stuur. Met een dergelijk hoge snelheid is het beter beide handen aan het stuur te houden.
Dat doet de bestuurder even later ook, maar ik zie dat hij zijn duimen om het stuurwiel kromt. Ook niet handig bij dergelijke snelheden. In het ergste geval kan je je duimen breken als het stuur uit de handen geslagen wordt. De stand van beide handen is niet ideaal.
De chauffeur ziet ook niet in, dat kijkend in de spiegels de snelheid van achteropkomend verkeer lastig in te schatten is. Met zo groot verschil in snelheid andere voertuigen inhalen is zeer onverstandig. Er kan altijd wat gebeuren. Van pech tot uitval van een bestuurder. En tot slot seint meneer als eerste met zijn lichten. Afremmen lijkt mij beter. Kortom, een onervaren GTI rijder. Snel rijden kan iedereen, snel en goed rijden is wat anders.