dinsdag 20 juli 2021

Rumoerig

Het schijnt hier afgelopen nacht nogal rumoerig geweest te zijn. Zelf heb ik er niets van meegekregen, want ik lag op mijn nog goede oor. Het betrof een aantal kinderen van rond de 10 jaar, die voortdurend aan het schreeuwen waren. Niet alleen op het veld, maar ook in het sanitairgebouw. Volwassen grepen in en dreigden de hele meute met gezinnen van de camping te laten verwijderen. De betreffende ouders deden zelf niets tegen de ‘overlast’. Die kinderen zullen wel gebald hebben, toen vanmorgen een grasmaaimachine het veld kwam doen.
Het is hier natuurlijk een camping voor kinderen. Dus is het al vrij druk met geluiden. We merken nu wel dat we dat wat ontwend zijn. We realiseerden ons dat we meestal op rustige campings staan, waar nauwelijks kinderen komen. Dat komt omdat we geen behoefte hebben aan speciale voorzieningen voor kinderen. Daar selecteren we niet op als we een camping uitzoeken. We worden dus oud.
Afgelopen nacht heeft oma met Emma in de tent geslapen. Opa sliep met Luuk in de bus. Leuk hoor zo’n tentje, maar probeer daar eens uit te komen als je nog stijf bent van de slaap en je leeftijd je lichaam dwarszit. Net alsof je uit een konijnenhol moet komen. Geen gezicht dat moeilijke gedoe. Het duurde zo’n 10 minuten, zeg. Vandaag is de laatste dag met de kleinkinderen op de camping. Ze worden vanavond opgehaald. Wij blijven nog een nachtje en vertrekken morgen.