woensdag 28 juli 2021

Typisch overheid

Ons landje heeft een groot aantal Afghaanse tolken in de kou laten staan. Of beter : verraden, overgeleverd aan vijand Taliban. Weer zo'n typische actie waarin misbruik van mensen door Defensie naar boven komt drijven. Nog opvallender is, dat nota bene een zich christelijke noemende vrouw (Ank Bijleveld van het CDA) de betreffende verantwoordelijke minister is. Schrijnend. Maar o wee als een ander land over de Nederlandse schreef gaat. Dan brult de gecastreerde leeuw om het hardst. Vanwege het politieke voordeel.
Omwonenden van het bedrijf Tata Steel gaan zelf een onderzoek doen naar de effecten op het milieu en de gezondheid van hen vanwege de aanwezigheid van het bedrijf daar. Eerdere onderzoekers hielden Tata Steel nadrukkelijk het hand boven het hoofd, terwijl het aantal gevallen van kanker in die omgeving opvallend hoog is. Ook het RIVM en de GGD waren bij eerdere onderzoeken betrokken, die halfbakken rapporten opleverden om de betrokken overheden in het gelijk te stellen.  Zo zie je maar weer hoe het met de betrouwbaarheid van het RIVM staat. Alle instanties die leven van het belastinggeld vormen trouwens één grote kliek, die elkaar helpt bij het onderbouwen van visies en/of het realiseren van hun ideeën.
Onlangs schreef ik over de nare ziekte kanker in relatie tot de grote aantallen atoomproeven in de jaren 60 en 70. De Franse president Macron heeft deze week erkend, dat zijn land schuld draagt voor de gevolgen van die proeven. Macron wil wel een hogere schadevergoeding, maar excuses, nee.