maandag 26 juli 2021

Slot doorgeslepen

Zoals voorgenomen heb ik de gekregen fiets aangepakt. Het viel eigenlijk best mee. Ik heb eerste de bevestiging van het slot verwijderd, zodat ik gemakkelijker bij de sluitring kon komen. Ik heb daarna met de slijptol een stuk uit de ring verwijderd. Het restant viel er toen ook zo uit. Toen kon ik het hele slot verwijderen. Ik had nog een kettingslot met discusslot en 2 sleutels liggen. Dus ik hoef geen slot te kopen. Ik moet wel twee handvatten
kopen, want de oude waren wat verpulverd. Die heb ik van het stuur afgehaald. De verlichting is nog in orde. Zo ook de banden. De fiets heb ik met een sopje gewassen. Toen ie weer droog was heb ik enkel hier en daar wat met olie de bewegende delen gesmeerd. Rest nog het bijwerken van wat roestplekken.
De fiets gaat gebruikt worden op een recreatiepark. Daar komt in bij de entree in een schuur te staan. Bezoekers mogen namelijk niet met de auto het park op. Dankzij de fiets hoeft de nieuwe eigenaar dan niet naar zijn ver gelegen huisje en terug naar de auto te lopen. De grote robuuste bagagedrager is ook een pluspunt. De drager zit niet aan het stuur, maar aan het balhoofd bevestigd. Bij belasting ontstaat dus geen extra gewicht tijdens het sturen. Op de drager kan een grote mand of bak op om spullen mee te nemen van en naar de auto.