vrijdag 30 juli 2021

Een tentje

Van het gooi-maar-neer tentje dat we tijdens de korte vakantie gebruikt hebben, heb ik dus een wegwerp ding gemaakt. Weggegooid dus. Een regelrecht onding voor oudere mensen zoals ik. En ook voor jonge, want na een feestje krijg je zo'n ding de volgende dag met een kater nooit meer opgevouwen. Ik schuw het kruipen in een tentje niet, maar in door een kleine opening wel. Ik vond het model ook erg onhandig. De luchtbedden pasten er niet een mooi in. Ze drukten tegen het tentdoek. Maar ja, tegenwoordig wordt er ook in zo'n tentenfabriek tijdens het werk veel geblowd.
Het tentje deed me denken aan een kleine toiletruimte die een bezoeker ertoe dwingt eerst zijn broek te laten zakken alvorens achteruit lopend naar binnen te gaan. Om daarna met de benen wijd gespreid plaatst te nemen, want anders gaat de deur niet dicht. Zo'n tentje dus. Hoe verzinnen ze het.
Ik kreeg heimwee naar mijn pup tent. Die is veel handiger en lekker pikdonker. Als het mij lukt, ga ik hem upgraden. Ik wil er een binnentent met kuip bij gebruiken. Ik moet dan wel zo'n model weten te scoren. En anders weet mijn creatieve partner wel van zo'n vierkant voortentgeval een met een schuin dakje te maken.