zondag 25 juli 2021

Een tent opzetten

Even dit : Als ik lees dat minister Hugo de Jonge schijt heeft aan zowel de Tweede Kamer als aan Justitie, waarom zou ik zo'n eigengereide clown dan mijn gezondheid toevertrouwen?
Een tent opzetten vereist een zekere deskundigheid. Dat geldt trouwens ook al voor een simpele luifel. De moeder van een van de gezinnen die op Urk

naast ons kwam staan, vertelde dat ze vooraf samen met de kinderen naar diverse filmpjes had zitten kijken. Ze gingen voor het eerst kamperen en waren nog helemaal blanco. Ik zei later tegen die moeder dat ze goed opgelet hadden, want hun tenten stonden er mooi strak bij.
Maar toen ze 's avonds de tent wilde afsluiten, kreeg ze de ritssluiting niet dicht. Ze was vergeten eerst de tent te voorzien van alle wanden en hem in gesloten toestand op te bouwen.
Als wij een tent of luifel opzetten, dan is Sonja de deskundige. Die kan aan een plooi in het doek zien welke haring of stok niet goed staat. Afgezien van de wanden is de afwatering ook erg belangrijk, om vijvers in het doek te voorkomen. Soms zie ik tenten staan waar ik subiet Sonja op af wil sturen. Het plooivrij opzetten lukt niet altijd. De ondergrond speelt ook een belangrijke rol. Soms is ie erg hobbelig of, zoals laatst in Van Ewijksluis waar wij op tegels stonden, is het ondoenlijk om op de juiste plek een haring in de grond te krijgen