zondag 25 juli 2021

Gay in Hongarije

Zoals verwacht is de Gay optocht in Boedapest in alle rust verlopen. Het beeld dat een aantal lidstaten van de EU, waaronder Nederland, schetst van de situatie in Hongarije is sterk overdreven. Alsof het land homo's enz. zou haten. Niets is minder waar. Victor Orban heeft daarom besloten een referendum te houden over de onlangs aangenomen wet. Die wet verbiedt alle publieke propaganda omtrent lhbt (en de rest) aan minderjarigen. Daar is in mijn ogen niets mis mee. Kinderen kunnen daarover met hun ouders en/of vertrouwelingen praten in hun eigen omgeving. Tv uitzendingen, lessen op basisscholen enz. zoals wij die hier kennen vind ik zelf ook onzin. Zelfs soms stuitend en neigen naar kindermisbruik / pedofilie. Het is algemeen bekend, dat kinderen in hun puberteit gaan twijfelen aan hun geaardheid. Stimuleren in een bepaalde richting vind ik daarom onzin en zelfs gevaarlijk. Laat het kind en de natuur gewoon z'n werk doen.
Een andere bijkomstigheid wat Hongarije betreft is haar geschiedenis en cultuur. Eeuwen lang knokken voor vrijheid en vervolgens komt de EU om de hoek kijken met haar autoritaire houding. De EU verwacht dat Hongarije een knop omzet om zo plots geheel te voldoen aan de EU-eisen. Zo werkt het niet. Nergens trouwens. Bij veranderingen is altijd sprake van een overgangsperiode. Die kan soms generaties duren. Ik sta nog steeds achter Hongarije. De EU had Hongarije en andere landen die niet voldoen aan hun eisen het lidmaatschap moeten weigeren. Niet eerst toelaten en dan zeuren.
Ik vind het onzinnig om een regenboogvlag aan je huis te hangen. Waarom moet je zo nadrukkelijk je seksuele voorkeur laten wapperen? Mensen die condooms of dildo's of ander speelgoed gebruiken hangen zo'n ding (al dan niet gebruikt) toch ook niet buiten? Er zijn ook mensen die seks hebben met beesten. Moet de letter B soms ook aan het rijtje lhbt worden toegevoegd? En dan een kip, schaap of konijn aan de vlaggenmast hangen? De letter H kan ik trouwens ook nog uitleggen als die van de Hema-deuren. Doe de E van Ego (voor hen die zich aan zichzelf vergrijpen) er dan ook maar bij. Ik grap er maar mee al vind ik het allemaal zo gezocht en opdringerig overkomen. Doe maar normaal. Ga arme en/of zieke mensen helpen. Hang daarvoor een vlag uit. Ik ben bang dat ik zeer weinig van die vlaggen zien zal.