maandag 19 juli 2021

Het Hazenpad gekozen

Omdat we met dit keer met de kleinkinderen kamperen, hebben we speciaal voor hen een leuke camping uitgezocht. Niet al te ver van Dronten, zodat we niet te lang hoeven te rijden. Zodoende zijn we op (niet in) Urk neergestreken. Bekend terrein voor mij. Op de camping hebben we het veld Hazenpad gereserveerd. We mochten breeduit staan, want de plek naast ons zou vrij blijven. Aan de andere kant hebben we buren. Die brengen daar hun laatste uurtje door. Gelukkig maar, want ze
roken en blowen beiden. Hij rijdt in een opgefokte Amerikaanse bak en vindt het nodig om luidruchtig te gassen, zodat iedereen de sportuitlaten en de motor kan horen. Dus ook op de zondag. 
Dit keer hebben we een tentje mee. Oma slaapt met Emma in de bus en Luuk met opa in het tentje. Voor Luuk is het een flinke tent, voor opa een krap tentje. Een overdekte slaapplaats. Het is zoals vaker, mooi weer. Er zijn hier veel kinderen, die nog langer opblijven dan deze opa. Maar 's morgens, als opa uit het tentje gerold is, is het nog doodstil. Emma en Luuk wisten niet dat wij op een camping zouden staan. Ze verkeerden in de veronderstelling, dat ze naar Dronten gebracht werden. Een verrassing dus.
Het was heerlijk zonnig en warm, dus vulden Emma en Luuk snel een badje met water. Er is hier trouwens ook een zwembad en een animatieteam aanwezig. We hebben zo'n gooi maar neer tentje meegenomen. Dat ding vouwt zichzelf tot een tentje. Helaas waren de kunststof bogen op drie plaatsen gebroken. Wat nu? Ik zou eigenlijk stukjes pijp nodig hebben om de breuken op te vangen. Sonja kwam toen met een koppelstrip. Met een keukenmes heb ik daar drie stukken van afgezaagd. Door het koppelstukje over beide helften te schuiven (lastig klusje) werden de breuken opgevangen. Het is altijd weer leuk om naar een creatieve oplossing te zoeken en die te gebruiken. Het tentje staat zoals het hoort.
Vanmorgen bleek dat de meesten op dit veld het weekend hier doorbrachten. Ze zijn alle vertrokken. Er staan nog twee toercaravans, die beide onbezet zijn. Emma is met het animatieteam mee om te gaan knutselen. Luuk is met oma gaan kijken. Op Urk is erg weinig animo voor een coronaprik. Mensen doen hier gewoon. Wel rekening houden met elkaar wat hygiĆ«ne betreft, maar dat is het dan. Dus voel ik me er weer thuis.