zondag 25 juli 2021

Water en een fiets

Het heeft afgelopen nacht flink geregend. Ik hoorde het toevallig, omdat ik op mijn verkeerd oor sliep. Ik dacht : "Wat is dat voor herrie?" Maar toen ik die als regen herkende, heb ik me omgedraaid om mijn nachtrust voort te zetten. Ik heb dan ook verder niets gemerkt van hoeveel en hoe lang het geregend heeft.
Pas vanmorgen, na het wandelen met Fenna, zag ik dat de extra kuip weer helemaal vol stond met regenwater. Hij was gisteren nog leeg.
Een aantal weken geleden zag ik hier in een brandgang /poort een fiets staan. De sleutel zat nog in het slot. Na een paar weken heb ik dit gemeld,
maar niemand heeft gereageerd. Gisteren sprak ik een buurtbewoonster. De fiets staat nog steeds tegen haar schuurtje aan, maar al een tijdje zonder sleutel. Hij stond op slot. Ik vroeg haar naar de fiets, een straatprijs van een loterij. Wat denk je? Ze zei dat ie van haar was en hem kwijt wilde. Daarom had ze de fiets met sleutel in het slot in de poort geparkeerd. In de geest van : "Neem maar mee!" Als zo'n fiets ergens op slot staat wordt ie gestolen. Maar met sleutel erin, niet. Vreemd. Al moet ik zeggen, dat er weinig publiek door die poort loopt. Enkel een Indo met een hondje.
Ik heb haar gevraagd of ik de fiets mag meenemen om hem op te knappen en te verkopen. Dat vond ze een heel goed idee, want zelf had ze geen zin om te adverteren met dat ding. Ze heeft helaas geen reservesleutel. Gelukkig heb ik wel een slijptol. Ik zet er toch een nieuw slot op, want de sleuteldief zal wellicht op deze Union fiets loeren. Er staat een groot nummer op het frame en zo is ie voor de sleuteldief te herkennen.
Ik heb nog diezelfde dag al een nieuwe bestemming te horen gekregen voor de fiets. Komende week eerst maar een bloemetje naar de gulle geefster brengen en dan aan de slag met de fiets om hem wat op te knappen.