dinsdag 13 juli 2021

Vergeten back-ups

Omdat de externe harde schijf zich nu bij de pc-dokter bevindt, besloot ik het bureaublad van mijn werkhoekje eens op te ruimen. Daar stapelen zich allerlei documenten en andere papieren zich op. Toen ik daarmee bezig was en onder het blad keek, zag ik plots wat oude bekenden; een aantal harde schijven!
Ik heb een dubbel blad met in de ruimte ertussen een uitschuifbaar blad waar ten tijde van mijn desktop mijn toetsenbord en muis op stonden. Nu ligt er enkel een muis. In de ruimte naast de schuifblad, wat achterin, lagen de schijven en een setje onbeschreven cd's. Ze komen uit de oude desktop, die letterlijk naar de bliksem gegaan was. Ik heb vier van die HDD schijven, waarvan een als ..... 'back-up'. Maar de laatste heb ik dus te weinig gebruikt. Ik heb nu wel de gegevens tot 2018.
Op die schijven staan ook nog veel foto- en tekstbestanden, die ik ooit heb veiliggesteld. Ze vormen een deel van mijn geheugen. Zo zie je maar weer, mijn geheugen laat me weliswaar in de steek, maar soms komt er plots weer wat van terug. 😀 Ik ben benieuwd welke data van recenter verleden (2018 tot heden) nog gered kan worden. Niet dat het allemaal zo belangrijk is hoor. Nee, er zijn veel belangrijkere dingen op 'deez aardkloot'. Zoals gezondheid en geluk. Veel belangrijker.
Dankzij de albums die ik gemaakt heb, zijn de belangrijkste foto's en teksten bewaard gebleven. Weliswaar op papier, maar toch.