donderdag 15 juli 2021

Indrukwekkend

De enorme wateroverlast in het Limburgse is een regelrechte ramp voor velen. Een nationaal plan om dit soort overstromingen te voorkomen lijkt mij een goede zaak. Men concentreert zich vooral op de kustlijn, maar ver landinwaarts loert ook het gevaar van overstroming. Dat werd eerder duidelijk toen het gebied in de Betuwe (weer) getroffen werd.
Defensie heeft 68 ( jawel, achtenzestig) militairen gestuurd om bij de ramp(!) te helpen. Het aanwijzen van vrijwilligers vond blijkbaar plaats tijdens een verlofweekend. Of waren er niet meer militairen, die een zwemdiploma of geen last van watervrees hebben? Het feit dat mariniers (vroeger ook wel zeesoldaten genoemd) niet meer aan het water willen wonen, speelt ook mee in de kleine inzet. Voor een aardappeloogst waren er in mijn tijd meer militairen beschikbaar.
Wat ik wel positief vind, is dat men een noodbevel heeft uitgevaardigd om met name ouderen en zwakken te evacueren. Zo'n noodbevel om eerst ouderen en zwakken te beschermen miste ik toen het coronavirus zo op kwam zetten.