dinsdag 6 april 2021

Voor de tv

Jeetje, ik kijk de laatste tijd overdag veel meer tv dan gewoonlijk. Het is niet anders, want er valt weinig te doen. Neemt niet weg dat ik niet zomaar naar beelden zit te koekeloeren. Ik ben wat dat betreft ook selectief. Dus heb ik geen film 2x gezien en sta ik versteld van het armoedig programmabeleid, dat vol herhalingen van de zoveelste herhaling zit. Ook de vele praatshows volg ik niet. Vanwege de papegaaiende trekpoppen die als presentatoren met een oortje de gesprekken vanuit de regiekamer moeten leiden. Gesprekken, waar geen ruimte is voor andere visies dan die van de regisseurs / programmamakers. Dat is voor mij net zo ergerlijk als naar Rutte luisteren.
De programma's die ik wel volg hebben raakvlakken met mijn interesses. En dat is niet enkel sport (motorsport, voetbal en volleybal). Ook series over autotechniek, bouwen en programma's over menselijk gedrag. Maar ook uitzendingen over buitenaards leven, ruimtevaart, onderzeeboten (2e
wereldoorlog) hebben mijn voorkeur. Naar kookprogramma's kijk ik niet. Daar krijg ik trek van. 😀 De zangtalenten vind ik vaak schreeuwerig overkomen. Snelle quizzen vind ik wel leuk. Da's goede hersengymnastiek. 
De reguliere nieuwsmedia volg ik nauwelijks. Soms kijk ik even bij de buren wat zij via hun teletekst te melden hebben aan nieuws. Daarmee bedoel ik dus ander nieuws dan dat over Covid-19. Ik heb zo mijn eigen bronnen, waarmee ik mijn Covid-1948 opbouw. Of wel, de meer genuanceerde verhalen.