zaterdag 3 april 2021

Terugslagklep 2 plaatsen

Na de daling van de buitentemperatuur, voelden we bij de heringerichte keuken een koude luchtstroom. Bij het fornuis. Hij bleek uit de afzuigkap te komen. Ik realiseerde me plots, dat de kap geen teugslagklep had. De kap heeft nu een open verbinding op het dak met de buitenlucht. De trek wordt ook gestimuleerd door het centrale ventilatiesysteem, dat voor onderdruk zorg. Sonja heeft de ombouw van de flexibele slang van de kap verwijderd, maar toen ik de aansluiting van de flexibele slang op de kap zag, besefte ik dat het handiger zou zijn een
terugslagklep op zolder tussen de slang en de ventilatiepijp te monteren. Dat zou minder werk opleveren. Dus de ombouw ging er maar weer op.
Vanmorgen heeft Sonja twee van die kleppen uit de loods meegenomen naar huis. Ik heb het exemplaar (rechts op de foto)) met de kleinere diameter gebruikt, want die kon ik, na demontage van de flexibele slang, zo in de pijp schuiven. Het klusje duurde nog geen 10 minuten. De koude luchtstroom in de keuken is niet meer.