vrijdag 2 april 2021

Een racistisch geluid

Het is erg lang geleden, dat ik optrad tegen racisme / discriminatie aan mijn adres. In veel gevallen was ik Oost-Indisch doof en had ik eerder medelijden met degene die zich zo uitte. Maar dit keer ging het mij te ver, ook omdat het niet bij een woord bleef, maar een ordinaire scheldpartij betrof.
Waarom? Ik had een reactie geschreven op een berichtje, waarin het over integratie ging. Daarin werden voorbeelden genoemd van bevolkingsgroepen, die zich nagenoeg probleemloos aansloten bij de Nederlandse. De groep Indische Nederlanders was daarin niet vermeld. Ik schreef daarom : "Vergeet de Indo's niet". Gevolg was dat een anoniem iemand een ordinaire scheldpartij startte. Daar heb ik toen melding van gemaakt. Ik kreeg bericht dat de scheldpartij verwijderd is en de vraag voorgelegd of ik de racist wilde blokkeren. Daar heb ik volmondig JA op geantwoord.
De vorige keer, zo'n 15 jaar geleden, leidde een blokkade om soortgelijke redenen tot een uitgebreid excuus van de schrijver. Hij stelde dat hij die dag te veel gedronken had. Hij smeekte mij als het ware hem weer toegang te laten verlenen tot mijn muziekvideo's. Want zijn optreden was dermate ernstig, dat hij van mijn platform verbannen werd. Ik heb hem een tweede kans gegund. Hij was er erg dankbaar voor. Ik ben weliswaar tolerant, maar heb ook mijn grenzen.