zondag 4 april 2021

De heidenen zijn boos

Tot afgelopen week had ik toch enig respect voor mevrouw Neelie Kroes van de VVD. Maar sinds haar laatste uitspraak over partijgenoot Mark Rutte ('Mark is geen leugenaar') is dat flink gedaald. Nadat de CU afstand heeft genomen van Mark Rutte, is zijn achterban heel erg boos geworden. Zijn partijleden stellen dat Rutte nooit liegt (is dus ook weer een VVD leugen. Iedereen liegt weleens.) en dat hij erg betrouwbaar is. Oké, niet iedereen beschikt over hetzelfde moreel kompas. Kijk maar naar menig ander politicus. Om over verkopers en geldwolven maar te zwijgen. Ze liegen en bedriegen alsof het gedrukt staat.

Hoewel de CU een kleine partij is, staat hij wel te boek als zijnde christelijk. Tja, dan komt zo'n uitspraak harder aan. Vandaar de enorme afkeer van Rutte c.s. tegen Pieter Omtzigt. Ook Omtzigt doet het vanuit zijn geloof. Partijgenoot Hoekstra duidelijk niet. Maar ja, die gaat over geld. Hoestra heeft Omtzigt verkocht. Net zoals Judas deed bij zijn Heer.
De mensen die zich zo druk maken over kerkdiensten / -gangers zijn volgens mij zelf nooit in een kerk geweest. Laat staan zo'n dienst hebben bijgewoond. Ze vergelijken zo'n dienst vast met een of ander xtc party, waar velen heel dicht op elkaar gedrogeerd staan te hossen. De buitenstaanders beweren dat gelovigen denken dat God hen beschermt tegen het virus. Ook zoiets naïefs. Die gelovigen hebben ook winterkleding, gebruiken de autogordel enz.
In het algemeen sla ik al op voorhand nieuwsberichten over, waarin men bijvoorbeeld schrijft of spreekt over in Urk. Dat ene woordje is voor mij cruciaal. Dan weet ik al dat de verslaggever niet bekend is met die omgeving en de mensen die daar wonen. Zo'n journalist weet niet waar hij het over heeft.
De manier waarop kerkgangers werden benaderd door journalisten, geeft ook aan dat bij de laatsten het moreelkompas nogal verstoord is. Aspecten als zondagsrust, respect, vrijheid van godsdienst en eigen verantwoordelijkheid ontbreken bij dit journaille bij wie tegen betaling sensatie brengen en haat zaaien voorop staan.