woensdag 24 februari 2021

Zwakke Wifi

Vanwege een zwak Wifi heb ik maar met de provider een test gedaan. Hoewel de meterkast waar het modem zich in bevindt vlakbij is (tegen de huiskamer aan), is het signaal op de begane grond inclusief de woonkamer nogal zwak. Op zolder is het helemaal naatje. Na wat testwerk op afstand kreeg ik het aanbod een wifi versterker te kopen Ć” € 140 of gratis twee kleine versterkers verstrekt krijgen. De keus was niet moeilijk : gratis en hopelijk niet voor niks.
Het was interessant te zien hoe men op afstand het modem aan het kalibreren was. Dat gebeurde via dummy downloads. Ik kon zien hoe snel het ging en hoe sneller. Het geeft maar weer aan, dat de digitale snelweg hier en daar flink geknepen wordt. De hogere snelheid is een kwestie van de kraan wat verder opendraaien. Maar daar moet wel voor betaald worden.
A.s. vrijdag komen de beide versterkertjes binnen. Hoop ik. He tis overigens niet zo, dat we hier met wachttijden zitten. Dus geen koppen koffie durende transporten van data over de lijn. We kunnen gewoon' werken op de computer en de telefoon doet het ook goed. Al is wel te zien, dat het signaal zwak is. Met name op zolder.