zondag 14 februari 2021

Testen in Dronten

De 'grootschalige' (wat heet) coronatest hier in Dronten is van start gegaan. Ook wij kregen een uitnodiging. Vooraf stond voor mij al vast, dat ik niet mee zal doen. De test beschouw ik als een soort van goedmakertje voor de (zoveelste) blunder van minister De Jonge, waarin hij het dorp Dronten veel besmettingen had toegedicht. De burgemeester loopt uiteraard voorop, ondanks dat Rutte c.s. constant hebben geroepen, dat testen van mensen zonder klachten geen enkele zin heeft.

In het dorp is men ongerust over de manier waarop de GGD met privé gegevens omgaat. Vragen op dit vlak worden niet beantwoord, met gevolg dat mensen zich niet willen laten testen. Wat met de testgegevens gebeurt en het feit dat er nogal veel partijen bij betrokken zijn vormen ook struikelblokken. Kortom, het is nog steeds aanmodderen.
Het aantal besmettingen geeft aan, dat al die maatregelen nauwelijks enige invloed hebben op de verspreiding van het virus. In Duitsland hetzelfde verhaal. De geheimzinnigheid en het manipuleren van informatie omtrent het vaccineren en overlijden van ouderen, is velen ook een doorn in het oog. Ik vraag me trouwens ook af hoe een vaccin kan beoordelen of je een bepaalde leeftijd hebt. Rutte begint een beetje wakker te worden en zich in te dekken door te fluisteren : "Misschien had ik eerder naar andere geluiden moeten luisteren."