zaterdag 20 februari 2021

Dom kijken en goed luisteren

Ik mag dan veel op het www plaatsen, maar dat is voor een partij als Google nog te weinig. Dus krijg ik stiekeme vragen, die erop lijken alsof Google met mij mee zou denken. Vanwege de extra beveiliging bijvoorbeeld. Maar daar trapt Willempie dus mooi niet in. Het zal me niet verbazen wanneer Google die info allang heeft, hoor. Maar op deze manier wil hij het legaliseren.
Dom kijken en goed luisteren was een advies, dat kreeg ik een keer van een verstandig iemand toen ik pas begon met werken. Ik heb het sindsdien met succes, groot succes zelfs, toegepast. Vanwege het succes heb ik het advies menig keer doorgegeven. Maar niet altijd met succes. Een advies kan je overnemen of naast je neerleggen. Dus wat de regering roept : Volg altijd het advies van de overheid op, deugt niet. Weer zo'n manier om een advies tot een soort wet  te maken. 
Kijk, ik pruts dan wel veel, maar ik ben geen lasser en ook geen fiets-, motor- of automonteur. Ook helemaal geen cv-monteur, loodgieter of
elektricien. Zo zijn er nog heel veel meer beroepen waarvan ik misschien wel wat weet, maar eigenlijk ook niets. Om die reden kijk ik dom en luister ik goed, wanneer de echte vakman bezig is. Ik onderbreek hun toelichtingen niet met opmerkingen als "Ja, maar...." of "Nee, dat is niet zo" en meer van dat soort betweterige reacties. Dom kijken en goed luisteren, daar heb ik zelf veel profijt van gehad. Net zoals van mijn Japanse aanpak. Want er zijn ook vaklui die het niet zo nauw nemen met kwaliteit. En ja, ik heb ook veel geleerd van mijn eigen fouten.