dinsdag 9 februari 2021

Sneeuwpret

De buurvrouw maakte zich al wat ongerust over het dikke pak sneeuw op het dak van de overkapping. Erg lief hoor, maar ik had er nog wel vertrouwen in. De dikste laag, zo'n 30 cm, lag bij de dakgoot. De rest, zo'n 20 cm lag op de golfplaat.
Om de sneeuw te kunnen verwijderen, heb ik een sneeuwruimer gemaakt. Aan een aluminium uitschuifbare stok heb ik een plakje gemonteerd. Dat was zo gepiept. Daarna kon Sonja aan de slag. Sonja? Ja, dat klusje wilde ze graag doen en dan zeg ik geen 'nee', maar 'graag!'
Terwijl zij op de trap de sneeuw aan het ruimen was, maakte ik onder de overkapping de boel wat vrij van stuifsneeuw. Daarna ben ik het paadje gaan schoonmaken, waar veel sneeuw van het afdak terechtgekomen is. Wat een werk! Ik kwam al snel in ademnood. Door al die toestanden is mijn conditie ook minder geworden. Hopelijk vertrekt het politiek virus samen met dit kabinet en kunnen we weer gewoon gaan doen. Het winterse weer draagt ook z'n steentje bij aan minder beweging. Wat niet wegneemt, dat ik het wel een leuke verandering vind.
De laatste loodjes

 Na het verwijderen van de sneeuwlaag zijn we aan de koffie gegaan. Het is overigens heerlijk weer, zo met de zon erbij en weinig wind.