zaterdag 27 februari 2021

Hondsgedoe

Men heeft het nu al over bezuinigingen. Bij overheden houdt bezuinigen in : belastingen verhogen. We mogen dan opdraaien voor alle gemaakte blunders van afgelopen jaar. Bedrijven hebben het al erg moeilijk, dus wil de overheid hen het nog moeilijker maken. Voor velen de doodsteek vrees ik.
Toen ik terugkeerde op mijn fietsie, passeerde ik een speeltuintje. Het wordt druk bezocht door kinderen. Onze kleinkinderen spelen daar soms ook, want het ligt hier vlak in de buurt. Maar wat zie ik?  Een mevrouw die al spelend met haar telefoon een hondje uitlaten in de zandbak! Daar kan ik nou boos over worden. Ik stopte om daar toch even iets van te zeggen. Op een vriendelijke manier hoor. Maar mevrouw deed net alsof ze mij niet hoorde, al liep ze vlug door. Wat een asociaal gedrag!
Vanmorgen kwam ik ook weer de man met zijn twee bouviers tegen. Hij stond weer bij het gazon te wachten. Toen hij mij met Fenna het bos zag uitkomen, liep ook hij weer vlug door. Richting het bos. Toen we elkaar tegenkwamen groette ik hem en hij mij. Met een lach van beide kanten. Zou hij soms ook door rood rijden als er geen politie in de buurt is?