zondag 7 februari 2021

Sneeuw

Het is zondag, 7 februari 2021. Voor velen klinken kerkliederen. Ze volgen thuis een kerkdienst. Ik heb vanwege de sneeuw en het virus maar een variant gemaakt op Gezang 124 :

Het waait nu uit het oosten
De sneeuw valt overal
Hij komt de mensen troosten
In hun Corona-val.

Vanmorgen, toen Fenna en ik de deur uitgingen, lag er een flink pak sneeuw. Niet overal. Hier en daar kale plekken, schoon gehouden door de storm. Voor de rest veel sneeuwduinen. Voor Fenna is de sneeuw een waar feest. Ze kon geen stap normaal verzetten. Het was springen, rennen en gek doen. Ik heb haar maar even laten dollen. Vooral op het grote gazon was het voor haar genieten.
Op het dak van de overkapping heeft zich veel sneeuw aan de rand bij de dakgoot verzamelt. Geen probleem dus wat het gewicht betreft, omdat daar de dwarsbalken aan de muur vastzitten. Na terugkeer en het ontbijt heb ik wat sneeuw geruimd. De combinatie van fijne sneeuw en hard wind heeft
ertoe geleid, dat het witte spul door alle kieren en gaten gekropen is.
Ik heb achter het huisje wat sneeuw geruimd, zodat we wat gemakkelijker in en uit kunnen lopen. De voordeur en het paadje heb ik ook maar van de sneeuw ontdaan. Maar voor hoe lang?
Omdat Tom de sneeuw helemaal niets vindt, staat zijn kattenbak maar weer in de hal. Die bak staat daar ook tijdens Oud en Nieuw. Tom is namelijk ook bang voor vuurwerk.