dinsdag 23 februari 2021

Een keukenkast ophalen

In onze badkamer hebben we een tweetal legplanken, die boven de wasmachine zijn geplaatst. We kijken daar al een aantal jaar tegenaan en hoewel het er opgeruimd oogt, wilden we de spullen uit het zicht halen.
Ik heb de ruimte opgemeten en stelde vast, dat een kast met een standaard afmeting zou kunnen passen. Er is daar ruim 1 meter ruimte en de hoogte is ook een meter.
Op het roemruchte Marktplaats kwam ik zo'n witte tweedeurskast tegen. Voor een kleine vergoeding mocht ik hem komen halen. We vertrokken daarom vanmorgen in de bus richting Steenwijkerwold. Na een stukje over de A6 richting Emmeloord ging het vervolgens binnendoor richting Steenwijk. Een leuke rit door het polderlandschap. Met om ons heen plaatsen als Markenesse, Blokzijl, Vollenhove en Muggenbeet. De bus genoot er ook van, want we hoorden het 2,5 liter dieselblok op een tevreden toonhoogte brommen.
Op het adres aangekomen, stond de kast al klaar in de gang. Ik had geschreven, dat we ergens tussen half elf en twaalf uur zouden arriveren. Het was nog geen kwart voor elf. Mooi op tijd. Ik gaf de verkoopster een biljetje en samen tilden we de kast in de bus. Hoppa! Wat is die bus toch handig. Weer thuis zagen we dat de kast geen ophangsysteem heeft. Er waren wel gaten aanwezig, die door de fabriek aangebracht zijn. Dus heb ik maar via het www een set verstelbare ophangbeugels gekocht, die normaal bij zo'n kast horen. Het is dan wel weer €10,- erbij, maar dan nog hebben we een mooie kast voor relatief weinig.
Zodra de beugels binnen zijn, kunnen we weer aan de slag.