dinsdag 9 februari 2021

Ouderen weer de dupe

Er zijn steeds vaker berichten die melden, dat met name ouderen slachtoffer geworden zijn van een eerste vaccinatie. De meest voorkomende klachten zijn misselijkheid, diarree en koorts. Tot op heden schrijven de voorstanders het overlijden van ouderen toe aan bijkomende ziektes. Alsof het een laatste prik betreft. Zelfs al zou dat zo zijn, betekent het dat men ouderen met een kwaal c.q. een mindere weerstand beter niet kan vaccineren. Toch zijn er ook deskundigen, die het overlijden louter toeschrijven aan de werking van het vaccin.
In Noorwegen was er eerst ontkenning al zou vaccinatie ouderen hebben doen overlijden. Men doet het af als een akkefietje, maar men heeft daar wel nadien de aanpak aangepast : alleen gezonde ouderen vaccineren. Wellicht is dit krampachtige gedoe ook bedoeld om eventuele schadeclaims te voorkomen.
Helaas leven veel mensen te nadrukkelijk in het heden. Ze kijken niet even achterom of verder dan de neus reikt (er is internet!), om de effecten van maatregelen te zien. Ze zien geen strijdigheden, geen geleidelijke inperking van vrijheden, geen verkwanseling van grondrechten, geen risico's van vaccinaties en hoe gevaarlijk het virus feitelijk is en voor wie.
In deze wereld is het altijd zo geweest, dat eerst de rijken en de machtigste mensen iets kunnen krijgen. Nu het de massa opgedrongen wordt, heb ik zo mijn gedachtes daarbij. Ieder maakt zijn / haar eigen keus. Jammer dat er geen objectieve voorlichting wordt gegeven, om een juiste keuze te kunnen maken. Als mijn ouders nog zouden leven, zou ik hen vaccinatie ten sterkste afraden.

Ik ben het met deze uitspraak eens :

"Na bijna drie maanden lockdown zijn de besmettings- en dodencijfers nog steeds hoog, de maatregelen werken uiteraard niet. Er zal weinig verandering komen in verdere uitbreiding van beperkingen. In plaats daarvan, hebben we een analyse nodig van hoe risicogroepen effectief beschermd kunnen worden. Zonder van duizenden hun bestaan te vernietigen en het vertrouwen van mensen te verliezen."