dinsdag 9 februari 2021

Tom begrijpt er niets van

Sinds de flinke sneeuwval is onze kater Tom uit z'n doen en hum. Hij is erg onrustig en wat angstiger geworden. Daar hebben katten vaak last van als hun omgeving er plots anders uitziet. Tom schrikt al wanneer ik met andere schoenen of pantoffels de kamer binnenkom. Hij herkent het geluid dan niet. Zoals gezegd staat zijn kattenbak in het halletje. Tom is wel een paar keer
buiten geweest, maar hij was zo weer binnen. Hij kwam bijna vliegend terug. Een dakhaas als angsthaas! Soms staat ie te zeuren bij de deur, maar als ik hem opendoe gaat ie vlug weer de huiskamer in. Zucht.
Zelfs als Tom op de vensterbank naar buiten zit te kijken, schrikt ie van iets wat buiten loopt. Hij vindt het maar allemaal erg vreemd.
Tom ligt dus nog meer te slapen. Vanmorgen, toen ie overeind kwam was dat een reden voor mij te roepen : "Den Tom is waarlijk opgestaan!!" Nou, je had zijn kop moeten zien. Als blikken konden toveren, was ik in een moot vis veranderd. Zalm natuurlijk, want andere soorten vreet Tom niet. Ja, Tom is een echte kat.