zaterdag 27 februari 2021

Van bedraad naar Wifi

De twee gratis wifi versterkers van KPN heb ik vanmorgen opgehaald. Samen met Sonja heb ik ze geïnstalleerd. Een in de huiskamer en een op zolder. Het resultaat mag er zijn : een veel sterker signaal op de telefoon van Sonja. Hoera! De gedownloade handleiding om de boel te installeren was helder.
Tijdens het installeren op zolder kwam ik oude coax en UTP bekabeling tegen. Die heb ik gelijk maar verwijderd. Die kabels waren bedoeld voor de extra tv en een computeraansluiting. De bekabelde computeraansluiting liep deels via het 230 volt netwerk met behulp van tp link stekkers. De coax kabels waren dus langer. Die liepen van de meterkast aan de voorzijde van de woning, naar de zolder aan de achterzijde. Tijdens
het verwijderen heb ik de coax kabels maar in stukken geknipt. Dat werkte wat gemakkelijker.  Op de zolder was ook nog een signaalversterker voor de coax gemonteerd. Ik moest voor deze klus ook achter de schotten onder het dak zijn. Gelukkig ben ik toch enigszins lenig en kon ik zo die krappe ruimte inkruipen. Na gedane arbeid kon ik zonder hulp van de brandweer weer uit die ruimte kruipen. Achter die schotten kwam ik nog wat ander oud zeer tegen in de vorm van een paar luidsprekers en beeldschermen en de zak van Sinterklaas. Ik heb ze er direct ook maar tevoorschijn gehaald, zodat we ze aan een liefhebber kunnen schenken.