vrijdag 19 februari 2021

In de kou gezet

En weer vindt het OM de toestand van een dader belangrijker dan die van zijn slachtoffers. Ik doel op die vader uit Ruinerwold, die zijn kinderen heeft geterroriseerd. De reden is dat de man een beroerte gehad heeft en niet mee kan praten. Hij kan fysiek wel zijn 'levenswerk' voortzetten. Voor mij weer zo'n voorbeeld, waarin ik de indruk krijg dat de rechtstaat niet meer bestaat. De slachtoffers, kinderen, zijn door het OM in de kou gezet.
Onze buur, Duitsland, zat afgelopen week ook in de problemen. Zo'n 30.000 windmolens draaiden niet, zonnepanelen waren bedekt met sneeuw en de capaciteit van de accu's liep met zo'n 20% terug. Ergo : wanneer er juist meer energie nodig is, is er veel minder. Weer wat geleerd over groene energie en lage temperaturen. Als de kou komt, word je met groene energie in de kou gezet.
In Texas zitten ook veel mensen in de kou. Volgens Bill Gates is de winterse ellende in Texas (geen water en energievoorziening) veroorzaakt door de mensen zelf. Ze zouden niet goed voor het milieu zorgen. Zijn uitspraak was een reactie op het verwijt van de Texaanse gouverneur, die zei dat de vergroening de oorzaak is. Windmolens werkten niet meer o.a. vanwege bevriezing. In Amerika is Texas koploper op het gebied van windenergie. Gates stelt zich in te zetten voor een beter milieu. Daartoe koopt hij o.a. erg veel grond op. Men verdenkt Gates ervan de wereld naar zijn hand te willen zetten, onder het mom van 'Bill Gates weet wat goed voor u is!'
Gates heeft onlangs al aangekondigd, dat de wereld meerdere vaccinaties nodig zal hebben in de strijd tegen Corona. Tja, er moet ook nog wel geld verdiend worden. En ik maar denken dat Gates geen medicus of viroloog is, maar een ordinaire miljardair die de schijn ophoudt het beste voor de mensheid te willen. Maar als ik de enorme massa daklozen en armen in Amerika zie, dan geloof ik Gates voor geen meter. Zo geloven ook veel mensen niet in windenergie.