woensdag 17 februari 2021

Toppie! 2

  (n.a.v. 15 januari 2021: “Lekkage hersteld”)

Uiteraard was de hele buurt blij, en jij Willem in het bijzonder, dat het probleem zó snel was verholpen. Want, stel je voor dat het gat ongemerkt groter was geweest, zoals nog onlangs in Napels, en jij de andere ochtend je rode Ducato-camper op de bodem van de krater had zien staan �� Uh!?). Of in China!
Over de snelheid waarop de Gemeente Dronten actie ondernam heb ik zo mijn mening, dankzij enige ervaring met dat soort zaken.
Al weer een tijdje geleden struikelde mijn vrouw over een losliggende tegel, pal voor een winkel, en lag daarna languit op straat. Personeel van de winkel, en iemand uit het publiek, hielpen haar overeind en gelukkig bleef de schade beperkt tot een schaafwond. Maar, het had ook héél anders af kunnen lopen!! (liever niet aan denken). Nóg een voorbeeld van een ‘zeer vlijtige’ Gemeentelijke instantie. In het trottoir voorlangs onze woning lagen een paar ‘opstaande’ stoeptegels, als gevolg van omhoog gegroeide

boomwortels, en met de valpartij van mijn vrouw nog in gedachten besloot ik meteen actie te ondernemen. Voordat ik de Gemeente er over informeerde liep ik de hele straat langs, ruim honderd meter, noteerde daarbij nog méér probleemtegels en gaf dit middels een e-mailbericht door aan de Gemeente. Wat schertste mijn verbazing dat ik de andere morgen, terwijl ik mijn ogen nog amper open had, schraapgeluiden van spades hoorde, pal voor onze woning. En, ja hoor, twee mannen van de Gemeente waren druk in de weer met het lichten van de foute tegels, het verwijderen van de boomwortels, en het terugleggen van de tegels. Toen ik even later doffe klappen van een rubberhamer hoorde, en daarna het geluid van een bezem, wist ik dat het goed kwam. Na een paar uurtje waren de beide mannen al weer vertrokken en de stoep langs de hele straat lag er weer ’spic & span’ bij: Toppie! 2 Daarna stuurde ik een bedank-mailtje naar de Gemeente want dat vond ik wel zo netjes. Maar, waaróm waren de mannen zo gauw ter plekke? Omdat ze nét zonder werk zaten? of omdat ze ons zo aardig vonden? Ik denk dat het om héél wat anders ging, bij Willem, en bij mij. Mijn conclusie: de snelle actie van Gemeentewerken is enigszins vergelijkbaar met die van een Ambulance-dienst, maar de Gemeente wil juist maar al te graag voorkomen dat een Ambulancedienst iemand van straat opraapt, na een valpartij a.g.v. losliggende tegels, enz.; beducht als men daar is voor een forse schadeclaim op grond van “Wettelijke Aansprakelijkheid”. Er rust dus een zeer grote verantwoordelijkheid op de schouders van de Gemeentelijke Instanties en gezien het grote oppervlak aan openbare gebieden is dat geen eenvoudige zaak.

Fan-tilator.

P.S: Toppie! 3; mijn computer doet ut weer. Niets is erger(lijker) dan een storing die vanzelf verdwijnt, maar óók steeds terugkomt. Grr!

Willem : Hoera! Ben blij dat je er weer bent! Dank voor je bijdrage!